10 Haziran 2014 Salı

X - MEN: Geçmiş Günler Gelecek - 2014

Fantastik konulardan/filmlerden hoşlandığımı daha önce belirtmiştim. Bu kez de (Kaptan Amerika'dan sonra) Marvel Comics'in kurgusal karakterlerden oluşturduğu topluluk olan X-Men serisinin "Geçmiş Günler Gelecek" filmini seyrettik. Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan son filmlerde olduğu gibi, X-Men serisi bu kez de mutantlar ile insanların varlığını birbiriyle ilişkilendirerek, her şeyi kontrol etmeye çalışan "The Almighty" insan topluluğunun olası mutant saldırısına karşı önlem almaya çalışmasıyla meydana gelenleri anlatıyor. İnsanların kontrol hastalığının mutantları değersiz bir hayvanmış gibi kullanıp üzerlerinde deney yapılmasını meşrulaştırmasıyla iki grup arasındaki gerginlik hızla tırmanıyor. Gelecekte ise insanların (mutantların bugün düşünmeden yaptıkları bazı hareketler sonucu) bu amaç uğrunda ne kadar yol aldıklarını (mutantların genlerini kullanarak) görüyoruz. Ancak insanların mutant genlerini kullanarak mutantları yok etmek için yarattıkları robotların mutant doğurma potansiyeli olan insanları da tespit edip yok ettiği ve işlerin çığırından çıktığı dönemde hayatta kalmayı başarabilen bir avuç mutant, Wolverine'i geçmişe göndererek bu soykırımın başladığı tarihte her şeyi başlamadan bitirmek istemektedir. Ancak Wolverine'in geçmişte karşılaştığı herkesi gelecekten geldiğine ikna etmek gibi zorlu bir görevi de vardır.

Hemen hemen tüm X-Men kahramanlarının bir şekilde bir araya geldiği filmde, Wolverine'i Hugh Jackman, Profesör Xavier'i James McAvoy, Magneto'yu Michael Fassbender, şekil değiştiren Mystique'i Jennifer Lawrence, Storm'u Halle Berry canlandırıyor. Ayrıca Game of Thrones'dan tanıdığımız sevgili Peter Dinklage bu filmde mutantlara karşı projeler geliştiren insan profesör rolünde. Filmin bir diğer sürprizi, tanınmamış bir mutant: Quicksilver (filmde bulunduğu sahneler oldukça eğlenceli geçiyor ve harika müzik seçimleri var, Evan Peters tarafından canlandırılıyor).

İlk iki X-Men filminin yöneticisi Bryan Singer'in yönetmenliğini yaptığı "Geçmiş Günler Gelecek" filminin etkileyici sahneleri, seyirciyi yakalayan ve merak uyandıran konusu sebebiyle izlenmeye değer olduğu kanaatindeyim. "X-Men: Geçmiş Günler Gelecek’in hem X-Men hayranlarını, hem kompleks bilim-kurgu severleri, hem de Christopher Nolan'ın karanlık süperkahraman yaklaşımını takdir edenleri tatmin edeceğini tahmin ediyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder